Банкеръ Daily

Новини

Министър Цветков участва в конференция за бъдещето на трансевропейската транспортна мрежа

Мминистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще участва в международната конференция „Бъдещето на транс-европейската транспортна мрежа: изграждане на мостове между Европа и нейните съседи”. Форумът се провежда в Неапол и е организиран от ЕК, съвместно с италианското Министерство на транспорта и инфраструктурата и шведското председателство на ЕС.
Конференцията се ръководи от заместник-председателя на ЕК и комисар по транспорта Антонио Таяни и от министъра на транспорта и инфраструктурата на Италия Алтеро Матеоли. В нея участват министрите на транспорта на Франция, Германия, Испания, Румъния, Турция, Русия и др.
Сред темите, които ще се обсъждат на форума, са високоскоростните жп връзки, морските магистрали и пристанища, трансевропейските мрежи на изток и на запад, развитието на интегрирана мултимодална транспортна система и др. В рамките на конференцията ще бъдат проведени кръгли маси на тема: „Предизвикателствата за бъдещето на трансевропейските мрежи” и „Основните препоръки към политиката на TEN-T”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във