Банкеръ Daily

Новини

Министър Цветков откри два компютърни кабинета в гимназията по жп транспорт „Никола Корчев”

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков откри днес два компютърни кабинета в Професионалната гимназия по железопътен транспорт Никола Корчев в София.
В двете зали учениците ще се подготвят по професионални програми за изчертаване на конструкции и за управление на влак чрез електронен симулатор. Оборудването в залите е от Министерство на образованието и науката и от спонсорски дарения. Транспортното министерство дари десет компютърни конфигурации.
Цветков приветства учениците с думите:
„Ние сме поели ангажимент да развием българската железница и да я превърнем в стабилна и модерна компания, но без квалифицирани кадри, това не може да се случи Това заяви министър Цветков пред учениците от гимназията. Вярвам, че след няколко години вие ще сте сред първите, които още започнат професионалния си път в една стабилна и модерна железница и заедно ще изготвим стратегия за развитие на железопътния сектор”, каза още Цветков.
Убеден съм, че когато вие завършите, железничарската професия ще бъде по-привлекателна и по-перспективна, добави още инистърът.
Директорът на гимназията инж. Йорданка Станчева посочи, че Александър Цветков е първият министър на транспорта, който от създаването на училището пред 46 години го посещава. Професионалното училище е подготвило повече от 1000 специалисти в железопътния транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във