Банкеръ Daily

Новини

Министър Цветан Цветанов се срещна с посланика на Франция у нас Филип Отие

Българският вътрешен министър е връчил на ръководителя на френската мисия проект на Протокол за сътрудничество между министерствата на вътрешните работи на двете страни. С документа ще се реализира инициативата за сформиране на българо-френски екипи за провеждане на съвместни операции.
В изпълнение на двустранните договорености министър Цветан Цветанов и Филип Отие, посланик на Франция в България, са подписали писмо за назначаването на новия, трети по ред, френски съветник в Министерството на вътрешните работи. Очаква се той да пристигне в началото на август.
В контекста на отличното сътрудничество между вътрешните ведомства на България и Франция, включването на френски съветник в екипа на българския министър на вътрешните работи е вече традиционно. Мандатът на предишния експерт приключи през 2010 година.
Новият френски експерт ще подпомага екипа на ръководството на МВР при изготвянето и развитието на стратегическата политика за сигурност в контекста на европейското законодателство. Той ще бъде натоварен също със задачата да представя френския опит в областта на борбата с организираната престъпност и усъвършенстването на дейностите на полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във