Банкеръ Daily

Новини

Министри масово откриват новата учебна година

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие от 10 ч. учебната година във Втора английска гимназия bdquo;Томас Джеферсънrdquo; в София. В 12 ч., заедно с колегата си Десислава Атанасова, той ще участва в откриването на академичната учебна година в Медицинския университет - София. Церемонията ще се проведе в аудиторията на АГ-болницата bdquo;Майчин домrdquo;. По-късно същия ден Игнатов ще поздрави българските ученици за новата учебна година в неделното училище в Солун, Гърция.


Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще бъде в 9 ч. в столичното 11 СОУ. На ръководството на училището и на неговите възпитаници ще бъде представена интерактивна площадка, построена в двора, на която децата ще се обучават на пътна безопасност.


Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства bdquo;Илия Петровrdquo; в София в 10 ч., а в 11,30 ч. ще поздрави учениците и преподавателите в Националното музикално училище bdquo;Любомир Пипковrdquo; в София.


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година в Тракийския университет в Стара Загора. Събитието е от 10,30 ч.


Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие новата учебна година в ІІІ Основно училище bdquo;Димитър Талевrdquo; в Благоевград в 10 ч. Това е едно от десетте училища в страната, които получават по 1 млн. лв. са изграждане и реновиране на спортната си база.


В откриването на новата учебна година ще участват и министрите Тотю Младенов и Нона Караджова в училища в Бургас и Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във