Банкеръ Daily

Новини

Министерството на транспорта подкрепя инициативите, свързани със Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия

Министерството на транспорта подкрепя инициативите, свързани със Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия ndash; 20 ноември.


През октомври 2005 г. генералната асамблея на ООН прие резолюция, с която се призовават правителствата всяка година да отбелязват третата сряда от месец ноември като световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. С резолюцията се призовават правителствата и неправителствените организации по целия свят да отбелязват този ден като средство за привличане на общественото внимание върху пътнотранспортните произшествия и техните последици, както и мерките, които следва да бъдат предприети за тяхното предотвратяване.


Тази година нашата страна ще отбележи деня за възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия на 20 ноември. На този ден ще бъде почетена паметта на всички загинали при пътнотранспортни произшествия, както и ще бъде изказана благодарност към хората които всеки ден се борят за спасяване на живота на пострадалите при ПТП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във