Банкеръ Daily

Новини

Министерството на строителството избира нова фирма за доремонтирането на надлеза във Видин

Очакваме в близките месеци да бъдат възобновени ремонтните дейности по надлеза на булевард Панония във Видин, съобщиха от пресцентъра на общината след на пресконференция на кметът на общината. Румен Видов пояснява, че Министерството на регионалното развитие – възложител на проекта за рехабилитация на пътното съоръжение, е обявило на 28 февруари нова обществена поръчка за избор на фирма, която да продължи започнатите дейности през 2009 година. Планираната дата за начало на процедурата за възлагане и срок на изпълнение на поръчката е 15 април. Стойността на поръчката за Основен ремонт на надлез на бул. Панония, град Видин – І-ви етап и ІІ-ри етап е 1.7 млн. лева.
Другият актуален въпрос пред общината през последните години е необходимостта от пълната рехабилитация и на булевард Панония, казва още градоначалникът. Знаете, има възложен и изпълнен технически проект за ремонт на булеварда. Общо 4.5 млн. лева ще струва пълното му рехабилитиране, посочва Румен Видов.
Проектът предвижда създаване на четири кръгови движения, пълно преасфалтиране на пътните платна, изграждане на вдоотоци, подмяна на уличното осветление, оформяне на зелените пространства между платната, тротоари и други дейности. В процес сме на преговори с няколко министерства за отпускане на необходимите средства, за да стартират ремонтните дейности още през тази година, допълни в заключение Румен Видов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във