Банкеръ Daily

Новини

Министерството на околната среда се присъединява към инициативата „Часът на Земята”

Министерство на околната среда и водите ще се включи в Четвъртото издание на Часът на Земята на 26 март от 20.30 часа.
За един час ще угасне осветлението на двете сгради на министерството – на бул. „Мария Луиза”22 и на ул. „Уилям Гладстон”67, както и в сградите на поделенията на МОСВ на територията на цялата страна. Електричеството ще бъде прекъснато и в сградата на Изпълнителната агенция по околна среда с изключение на системите за денонощно наблюдение на параметрите на околната среда.
През 2011 г. идеята е да бъде насърчен всеки човек да направи първи стъпки във всекидневието си към по-устойчив начин на живот и след датата 26 март, на която официално ще се състои Часът на Земята. Генералният секретариат на ООН разпространи изявление, в което се казва: Посланието на Часът на Земята е просто. Климатичните промени тревожат всички нас. Решенията са ясни и по силите на хората, обществата, компаниите и правителствата по цялото земно кълбо.”
Започнал през 2007 г. като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, Часът на Земята се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи, която обединява хората за реални стъпки срещу промените в климата. Миналата година в инициативата участваха 126 държави и близо 1,3 милиарда души в повече от 4 хиляди градове в света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във