Банкеръ Daily

Новини

Министерството на културата ще събира средства за лечението на музиканта Петър Гюзелев

Министерството на културата се включва в инициативата по събиране на средства за лечението на Петър Гюзелев - един от големите български музиканти от легендарната рок група „Щурците”. Това обяви министърът на културата Вежди Рашидов след срещата си с Ана Мария Тонкова, по чиято инициатива „БГ радио” стартира кампания в помощ на големия рок музикант.
Министър Вежди Рашидов апелира към всеки, който има възможност да отдели средства, да се включи в кампанията на „БГ Радио”. „Длъжни сме в този момент да сме съпричастни и да бъдем до музиканта, китариста, певеца и композитора Петър Гюзелев. „Щурците” са емблемата на българския рок. Те са много обичана, легендарна група, която има забележителен принос в българската култура. Сега „Щуреца” Петър Гюзелев се нуждае от помощ и ние му я дължим!”, каза министър Рашидов .
Ана Мария Тонкова изрази благодарност за загрижеността и готовността на министър Рашидов Министерството на културата да се включи в кампанията по спешното набиране на средствата, нужни за лечението на Петър Гюзелев. Необходимата сума е 10 730 щатски долара.
БАНКОВА СМЕТКА: ProCredit Bank BG41PRCB9230 1030 6453 17

Facebook logo
Бъдете с нас и във