Банкеръ Daily

Новини

Министерството на културата обявява конкурсна сесия по програмата Помощ за книгата
Министерството на културата обявява конкурсна сесия по програмата Помощ за книгата, като срокът за кандидатстване е до 9 март, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Сесията е за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването - българска и преводна художествена литература и хуманитаристика, литература за деца и юноши, културно-историческо наследство и съвременна култура.
В конкурса Помощ за книгата може да участва всеки професионален издател, регистриран като юридическо лице и получил международен стандартен книжен номер (ISBN).
Кандидатстващите проекти трябва да съдържат пълния и окончателен текст на ръкописа (за преводните заглавия - придружен с екземпляр на оригиналния език) и две външни рецензии. Илюстративният материал следва да е подготвен в достатъчна степен за оценяването на проекта.
Проектът може да бъде представен на електронен носител (дискета, CD) или в печатен вид. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на министерството. Допълнителна информация може да се получи от дирекция Културно наследство, сектор Литературно наследство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във