Банкеръ Daily

Новини

Министерството на икономиката представя в Добринище развитието на еко и селския туризъм

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще представи възможностите за развитие на еко и селския туризъм с журналистически тур от 28 до 31 март с посещение на къщи за гости в Добринище
Пътуването се организира по проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България на Оперативна програма „Регионално развитие (2007-2013 г.). Това е третата тематична среща в кампанията след обсъдените „СПА и уелнес и „Културно-познавателен туризъм.
Програмата на тура включва популяризиране на еко и селския туризъм в архитектурните резервати Ковачевица, Лещен и Долен и представяне на еко маршрут в Национален парк „Пирин. Предвидени са срещи с местната власт и представители от администрацията, бизнеса и обществеността в посещаваните райони.
Участниците ще посетят и с. Баня, Разложко, където ще се запознаят с възможностите за балнеоложко развитие на района. В програмата е включено и представяне на малък семеен хотел за посрещане на гости в село Горно Драглище, както и посещения на историческата църква „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат в село Добърско и на мандра в село Годлево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във