Банкеръ Daily

Новини

Министерството на икономиката подбира трима стипендианти по специалността „Туризъм и свободно време в Австрия

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще направи подбор по документи за предоставяне на три стипендии за обучение по специалността Туризъм и свободно време в Института по приложни науки в Кремс. Стипендиите се предоставят от провинция Долна Австрия за обучение на български студенти бакалавърска степен за периода 2011 – 2014 година. Те бяха официално връчени от министър председателя на провинцията Ервин Прьол на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на посещението му в Австрия през юли 2010 година. Обучението ще продължи шест семестъра и включва практика в зависимост от проявените интереси на студентите.
Кандидатите трябва да имат завършено средно образование или да предстои да го завършат през 2011 година. Обучението се провежда на английски език и от кандидатите се изисква сертификат за владеене на езика – Cambridge Zertifikate - Level B2, Ielts Academic Training – minimum score 5.5, TOEFL – (IBT) – minimum score 70. Сертификатите не трябва да са по-стари от две години. В случай, че кандидатът не притежава необходимия сертификат, той ще може да се яви на изпит в института.
Стипендиите включват семестриалните такси, които се заплащат от провинция Долна Австрия. Има възможност за настаняване в студентски общежития, като наемът е около 200-350 евро на месец. Институтът разполага със студентски заведения за хранене. Оценява се, че прехраната би възлизала на около 300 евро месечно. Учебниците и другите учебни помагала са на стойност около 290 – 440 евро за година. Транспортните разходи, включително и тези през ваканциите и практиката, са за сметка на студентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във