Банкеръ Daily

Новини

МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА Е ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА КАПИТАЛА НА ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров упълномощи Валентин Груев, директор на Дирекция „Индустриални отношения”, да гласува с всички притежавани от държавата акции по въпросите на насроченото за днес, 11 декември 2007 г., извънредно общо събрание на Международен панаир Пловдив АД, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
Представителят на МИЕ ще гласува “против” увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови акции. Както е известно, има решение на МС от миналата година, според което държавното участие в „Международен панаир Пловдив” АД не може да бъде под 51%. С тази позиция на Министерството на икономиката и енергетиката държавата ще запази мажоритарния си дял в дружеството. Освен това дружеството е в забранителния списък по Закона за приватизация.
Представителят на МИЕ е упълномощен да гласува против предложените промени в предмета на дейност на дружеството, както и “против” приемане на промени в устава на дружеството, касаещи промяната на предмета на дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във