Банкеръ Daily

Новини

МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕМЕЛ ЕТЕМ ЩЕ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ USAID

Американската агенция за международно подпомагане /USAID/ ще предостави за нуждите на спасителните екипи на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии оторни триони и мобилни радиостанции на обща стойност 64 170 лева. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.
Дарението е част от проект, който се реализира със съдействието на Фондация ЕКИП, приемник на Фондация КЕЪР Интернешънъл България. Проектът стартира през 2002 година с подписване на Меморандум за разбирателство и взаимопомощ между правителствата на САЩ и Република България. По тази линия българската страна няколкократно получи техническо оборудване и хуманитарна помощ на стойност повече от 1 000 000 щатски долара.
На официалната церемония заместник-министърът на държавната политика при бедствия и аварии Валери Николов ще връчи почетни грамоти за дългогодишно сътрудничество на директора на мисията на Американската агенция за България – Майкъл Фриц и Огнян Друмев, изпълнителен директор на Фондация ЕКИП в присъствието на заместник-посланикът на САЩ – Александър Караянис.
Церемонията ще се проведе утре от 10:30 ч. в сградата на МДПБА на пл. “Св. Неделя” №6.

Facebook logo
Бъдете с нас и във