Банкеръ Daily

Новини

МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕМЕЛ ЕТЕМ ФОРМИРА ДВА ОТРЯДА В БЛАГОЕВГРАД

Министерството на извънредните ситуации ще формира два отряда в Благоевградска област, заяви вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем в Благоевград. В тях ще работят 42 спасители, от които 26 в Благоевград и 16 – в Гоце Делчев. Доскоро хората от този край при възникване на бедствие разчитаха на помощта на спасители от София или от Смолян. Сега двата спасителни отряда ще покриват различни зони на отговорност на територията на областта и ще могат да реагират навреме при евентуална бедствена ситуация. В Благоевград вече има база за спасителния отряд, която предстои да бъде ремонтирана. Уточняват се възможностите за осигуряване на подходящи помещения и в Гоце Делчев.
Министър Етем отбеляза, че Министерството на извънредните ситуации извежда като свой основен приоритет превенцията. Стремежът на специалистите от министерството е да се предотвратяват бедствията, доколкото това е възможно и да се намаляват вредните последици от тях. На територията на цялата страна се извършват проверки на опасните обекти и са предприети мерки за намаляване на риска. Сиренната система в България е много стара, от времето на Втората световна война. Предвижда се до края на мандата правителството да започне нейната модернизация, съобщи още Емел Етем.
Технически завършено е разширението на спешния телефон в София, който ще обслужва и Благоевград, каза още министър Етем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във