Банкеръ Daily

Новини

Министерство на икономиката и Мелроуз си сътрудничат по договора за търсене и проучване на площ Галата


Във връзка с появилите се редица спекулации относно договора за търсене и проучване в площ Галата Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Мелроуз Рисорсиз заявяват, че към настоящия момент са в активен и конструктивен диалог по отношение на Договора за търсене и проучване за площ Галата, сключен на 4 февруари 2008 година. Информацията е от пресцентъра на министерството.
Страните се надяват на успешен и скорошен край на разговорите с цел осигуряване на сигурността на проучванията и евентуално - на доставките на природен газ при спазване на законодателството. Понастоящем разговорите, свързани с удължаването на срока на Договора с още две години се водят от представители на МИЕТ и Мелроуз в дух на добронамереност. Коментарите по темата в настоящия момент не спомагат за обективността на преценките и не отразяват правилно същността на позициите на страните.
Двете страни винаги са работили в атмосфера на разбирателство и в дух на сътрудничество, което е видно и от факта, че в края на миналата година на дружеството бяха предоставени две нови концесии, които са част от проучвателния блок Галата, а именно - концесиите за находища Калиакра и Каварна. Същевременно дружеството е подало заявление и за трето търговско откритие в блока, което предстои да бъде разгледано в министерството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във