Банкеръ Daily

Новини

Министерският съвет освободи Франк Бейли като почетен (нещатен) консул на България в САЩ

Министерският съвет освободи Франк Бейли като почетен (нещатен) консул на България в САЩ със седалище в Бостън и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Масачузетс, поради назначаването му за федерален съдия, съобщиха от правителствената пресслужба. Неговият пост ще бъде зает от Адам Портной.
Адам Портной е уважаван член на бизнес-обществото в Бостън. Той е президент и главен изпълнителен директор на Reit ManagementResearch LLC (RMR), частна компания за недвижими имоти със седалище в Бостън и дейност, свързана с управлението на недвижими имоти с акции на борсата. Назначаването му ще допринесе за разширяване и задълбочаване на контактите между двете страни, както и за защитата на правата на българските граждани и интересите на България в САЩ.
С друго решение правителството даде съгласието си Иво Прокопиев да изпълнява функциите на почетен консул на Канада в България, със седалище в София и с консулски окръг, обхващащ територията на страната. Решението е в отговор на постъпила от посолството на Канада в Букурещ вербална нота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във