Банкеръ Daily

Новини

Мини футболно игрище изграждат в Димитровград по програма Бъди шампион

В изграждането на мини футболно игрище с изкуствена трева, ограда и подходящо осветление ще участва администрацията на кмета Стефан Димитров, съобщиха от пресцентъра на Община Димитровград. Това става в отговор на получена по-рано покана от президента на БФС Борислав Михайлов. В писмо до градоначалника бившият футболен национал приканва местната администрация да кандидатства при разпределението на целеви финансови средства по програма Бъди шампион. Тя цели подобряване и усъвършенстване на сега съществуващата спортна материално-техническа база и популяризиране на футболната игра сред подрастващите. За целта кметът е внесъл нарочна докладна записка до местния парламент с искане за съфинансиране. Предложението е единодушно утвърдено от съветниците.
Общо 30 хил. лв., без включен ДДС, се очаква да получи Димитровград по програма Бъди шампион. Заедно с отпуснатата от Общинския съвет сума предстои изграждане на мини футболно игрище с размери 22х42 метра. Намерението е то да посреща трениращи деца в съседство с тенискортовете в квартал Свалянски. Заложено е настилката да е от изкуствена трева с пълнеж от силициев пясък и каучукови гранули.
Кампанията се явява и стъпка към реализиране насоките на UEFA за създаване на благоприятни и достъпни условия за масово практикуване на най-популярната в света игра. Поне 20 мини игрища следва да заработят през настоящата година в различните краища на България в изпълнение на програмата Бъди шампион. От БФС се надяват съвместно с общините по места по този начин да насърчат популяризирането на футбола сред подрастващите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във