Банкеръ Daily

Новини

МИКОВ ВРЪЧИ КЛЮЧОВЕТЕ НА НОВИ АВТОБУСИ, ДЖИПОВЕ И АВТОМОБИЛИ НА СДВР

На импровизирана церемония министърът на вътрешните работи Михаил Миков и генералният комисар Павлин Димитров връчиха ключовете на нови автомобили за нуждите на СДВР.
Четири автобуса “Фолксваген Крафтър” /20+1 местни/ заменят 30-годишните автобуси “Чавдар”, с които сега се придвижват столичните полицаи за охраната на масови мероприятия. Десет микробуса “Фолксваген”, оборудвани с нужната техника, получиха дежурните оперативни групи на криминалистите. Те ще бъдат използвани при огледите на местопроизшествията. Петнайсет високопроходими автомобили “Лада Нива” подменят най-старите джипове на специализираното звено на охранителната полиция. Други десет автомобила “Шкода Октавия” получиха началниците на районните управления в София.
“Това е част на ангажимента на правителството и обществото за подобряване на условията за полицейска работа. Не го възприемайте като подарък.” – каза министър Миков. Той обясни, че до края на седмицата ще бъдат подменени и информационните системи, с които работят столичните разследващи полицаи. За целта ще бъдат инсталирани 200 нови компютърни конфигурации. По думите му ръководството на МВР е решило да съсредоточава ресурсите за пълна подмяна на техническата база в най-натоварените и невралгичните звена на системата, вместо да се дава на много места, но недостатъчно. Накрая вътрешният министър пожела на софийските полицаи безаварийна работа и повече разкрити престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във