Банкеръ Daily

Новини

МИКОВ ОТКРИВА НОВАТА СГРАДА НА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО

Главна дирекция “Досъдебно производство” влиза в новопостроена сграда, съобщиха от пресцентъра на МВР. Министър Михаил Миков ще пререже символично лентата утре в 15.00 часа. На тържественото събитие ще присъстват директорът на Европол, президентът на Колегията на Евроджъст, политическото и професионално ръководство на МВР, директорите на главни дирекции. Изпълни се още едно от обещанията на ръководството на МВР – до края на юни служителите на Главна дирекция “Досъдебно производство” да имат собствена модерна сграда. Строителството й бе поверена на фирмата“Главбулгарстрой”, която пое ангажименти, независимо от поставените й кратките срокове. Цялата строителна програма е финансирана с 20 милиона лева от бюджетния излишък, предназначени за решаването на натрупваните с години проблеми със сградния фонд в МВР. В сградата ще има 65 работни помещения за 120 разследващи полицаи и арестни помещения. По време на строежа, министър Михаил Миков на два пъти посети и се запозна от близо с хода на строителните работи - в края на февруари, когато се изливаше втората плоча на сградата и на 1 юни, когато обиколи строежа и се запозна отблизо с качеството на довършителните работи. Тогава отдели и специално внимание на арестните помещения, които ще са най-модерните в България и покриват европейските стандарти за безопасност и спазване на правата на задържаните.
На откриването на новата сграда ще присъстват директорът на Европол Роб Уейнрайт и президентът на Колегията на Евроджъст Хосе Луис Лопес да Мота.
След тържественото събитие е предвидена пресконференция с участието на специалните гости, министър Михаил Миков, генералния комисар на МВР Павлин Димитров, директора на ОД на МВР-Пловдив. На нея ще бъдат представени подробности от резултатите, постигнати от проведената преди седмица полицейска операция на служители от сектор “БОП” при ОДМВР-Пловдив при която бе разкрита организирана престъпна група за производство и разпространение на неистинска валута.

Facebook logo
Бъдете с нас и във