Банкеръ Daily

Новини

МИКОВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Каузата, на която сте се обрекли изисква ред и дисциплина. Това заяви министър Михаил Миков пред курсантите в Академията на МВР при откриването на новата учебна 2008-2009 година, съобщи пресцентърът на МВР.
Годините, в които усвоявате знанията, са най-хубавите в живота, каза още министърът преди да пожелае на студентите “На добър час” в учението. Сега, когато България е пълноправен член на Европейския съюз, работата на полицията е част от работата на едно голямо семейство, което гарантира по-голяма сигурност на гражданите на обединена Европа. Нямам съмнение, че уникалността на Академията, която осигурява кадри за вътрешния ред е доказателство, че има смисъл от тази подготовка. Чрез обмен на кадри сега отваряме тази подготовка, за да стане тя достъпна и за други страни, каза още министър Миков. На официалната церемония за откриването на новата учебна 2008-2009 година в Академията на МВР присъстваха министърът на вътрешните работи Михаил Миков, заместник-ректорът проф. д-р Иван Сълов и преподаватели от Академията. “Чест и удоволствие за мен е да ви поздравя с добре дошли и с откриването на учебната година”, обърна се към всички присъстващи проф. д-р Сълов. Той представи новата специалност в Академията “Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред” и пожела на курсантите и студентите крепка воля и будна съвест в процеса на обучение. Той пожела на курсантите на добър час и кураж за преодоляване на тежките моменти в името на това, което са избрали за свое поприще – да служат на народа.
Първокурсник от Факултет “Полиция” на Академията поздрави колегите си за успешно положените изпити в едно от най-елитните висши учебни заведения в страната и пожела успех в нелеката, но благородна професия на служител на МВР. В края на церемонията министър Миков и проф. д-р Сълов поднесоха венци пред Паметника на загиналите служители на МВР

Facebook logo
Бъдете с нас и във