Банкеръ Daily

Новини

МИКОВ ОТКРИ НОВАТА СГРАДА НА 2-РО РУ НА МВР В БЛАГОЕВГРАД


С тържествена церемония бе открита новата сграда на Второ РУ МВР в Благоевград. Лентата прерязаха министър Михаил Миков и директорът на Областната дирекция комисар Константин Титянов. На откриването присъстваха народните представители от Благоевградския избирателен район, представители на областната и общинска администрация, на съдебната система, бизнеса на фирмите изпълнители на строителството на обекта, журналисти, служители, граждани.
Министър Миков поздрави благоевградските полицаи с новата придобивка и им пожела спорна работа. Той изтъкна добрите резултати, постигнати от служителите от ОД МВР не само в рамките на областта, но и по линия на трансграничното сътрудничество. Вътрешният министър изрази своята увереност, че дирекцията има необходимия капацитет и мотивирани служители, които да гарантират обществената сигурност в съзвучие с най-добрите европейски практики. В помощ на работата на служителите бяха предоставени от министерството 20-местен автобус “Фолксваген” и 7 нови автомобила за нуждите на ІІ РУ МВР.
Години наред Благоевградската дирекция прави постъпки за изграждането на Второ районно управление. Едва през 2008-2009 година с разбирането на ръководството на МВР и лично на министър Миков стана възможно осъществяването на този така дългоочакван проект – отбеляза комисар Титянов. С осигурените средства от МВР и неуморния труд на многоброен екип от проектанти, строители и служители на дирекцията сградата бе построена за 6 месеца.
След церемонията министър Миков даде кратък брифинг за представителите на медиите. Най-често задаваните въпроси от журналистите бяха свързани с купуването на гласове в контекста на предстоящите парламентарни избори. Вътрешният министър изтъкна, че МВР ще продължи да работи съвместно с Прокуратурата за пресичането на това престъпно деяние и на гражданите ще бъде гарантирано свободно да упражнят правото си на глас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във