Банкеръ Daily

Новини

Михаил Миков: България и българските граждани имат нужда от друго бъдеще

За две години след началото на управлението на ГЕРБ, минималната работна заплата у нас е 120 евро. Това правителствено лицемерие все повече ще срива доверието. България и българските граждани имат нужда от друго бъдеще. Това заяви от името на Парламентарната група на Коалициа за България Михаил Миков в декларация по повод двете години управление на партията на Бойко Борисов . Според левицата управлението на ГЕРБ не само не е решило социалните проблеми на българите, но ги е задълбочило.
Само за първото тримесечие, общият доход се е понижил с 2,1 %. Безработните лица в страната са 395,5 хил., повече от 50% - продължително безработни, а общото ниво на безработицата надхвърли 12 %, заяви Миков. Според Коалициа за България най-тежко е проявлението на социалната криза сред младите хора – 67 хиляди, от които са безработни
посочи Миков. По думите му - Отпадането на социалните пенсии и пенсиите за инвалидност е поредният удар срещу бедните българи, твърдят от левицата. Миков квалифицира като „обидно и оскърбително отношението на правителството към възрастните хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във