Банкеръ Weekly

Новини

Местан: Протестът не трябва да ескалира в етнорелигиозна нетърпимост

Нашият призив е протестът да остане в полето на политическото начало и да не преминава в етнорелигиозна нетърпимостrdquo;. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента. Той призова президента Росен Плевнелиев да изрази категоричната си позиция срещу проявите на етническо разделение, за да не се допусне те да опорочат истинския протест на българските граждани.


Изразявам силна загриженост, че отделни прояви на протеста напускат полето на политическото и се пренасят в полето на етнорелигиозната нетърпимост, да не кажа и омраза, каза още Местан.


Според него е много важно всички основни политически сили и държавни институции да проявят уважение, зрялост и мъдрост спрямо онези граждани, които протестират. Политическата зрялост и култура на ДПС ни позволява да гледаме на протеста като на естествено състояние на демокрацията. Имаме сетива да чуем искрения протест на българските граждани и не бихме се свенили да определим като симпатичен протеста точно на тези български граждани, които са на улицата, за да изразят своята искрена гражданска позицияrdquo;, заяви още Местан.


bdquo;В ДПС имаме отговор на въпросите около новия Изборен кодекс. Ще настояваме за премахване на предварителния депозит на независимите кандидати за народни представители, както и ще искаме да има минимален брой подписи за регистрацията им за изборите, каза още Местан. Той декларира, че ДПС ще предложи партийната субсидия да се полага не само за партиите, но и за независимите народни представители.


Готови сме на решение, което ще равнопостави партиите и независимите народни представителиrdquo;, заяви Лютви Местан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във