Банкеръ Weekly

Новини

Местан: Изходът от кризата не е по силите на една партия

България няма нужда от месии, защото няма магически решения за нито един проблем. Има нужда от от политически прагматизъм и ясни приоритети. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в последното си слово за края на 41-ото Народно събрание. Според него от тук нататък всички партии трябва да си научат урока, който показва как се стигна до едно провалено управление.


Изходът от кризата не е по силите на една партия, а трябва да се използва потенциалът на цялата нация. Проблемът сега е, че българският бизнес е поставен на колене, а България е най-бедната страна в ЕС с изключително висока безработица. Затова страната ни се нуждае от ново, истински демократично в същността си управление, посочи лидерът на ДПС.


Вие направихте нещо безпрецедентно в историята. След като загубихте легитимната подкрепа на парламентарните групи, реализирахте едно опасно политическо инженерство като разбихте парламентарните групи, за да си купите депутати, обърна се към управляващите Метан. Той определи тези действие като най-уродливото явление в историята на парламентаризма.


Лидерът на ДПС продължи с нападките, като изтъкна, че втората половина от управлението на ГЕРБ е минала с подкрепата на едно изкуствено мнозинство. Вие подменихте вота на българските гражданиrdquo;, категоричен бе той. Според Местан страната ни има нужда от укрепването на демократичните институции, а не изроден модел, в който една персона се поставя по-високо от демократичните институции. Управлението на ГЕРБ показа, че демокрацията не е завинаги зададена реалност. Оказа се, че е възможно да се реализират авторитарни модели на властrdquo;, каза още лидерът на ДСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във