Банкеръ Daily

Новини

Международната конференция обсъжда мерките за борба с недекларираната заетост в Европейския съюз

Tристранно споразумение за сътрудничество между министерствата на труда на България, Гърция и Румъния ще подпишат социалният министър Тотю Младенов, заместник-министърът на труда и социалната сигурност на Гърция Георгиос Кутруманис и министърът на труда, семейството и социалната закрила на Румъния Йоан Ботиш на официална церемония утре (30 септември). Тя ще се състои в 11:30 часа, в конферентната зала на Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (кв. Кремиковци), съобщиха от пресцентъра на министерството.
Споразумението се подписва в рамките на международната конференция за борба с недекларираната заетост в Европейския съюз. Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд и Международния обучителен център на Международната организация на труда.
По време на конференцията в две сесии ще бъдат обсъдени подходите на трудовата администрация към неформалната икономика на национално и европейско ниво и трипартитните решения относно недекларираната заетост. Ще участват Йорма Карпинен, директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд, Сузане Хофман, регионален директор на МОТ за Европа и Централна Азия, Марк Левин, директор на Международното бюро на труда за Централна и Източна Европа, представители на Инспекциите по труда на България, Гърция и Румъния и на социалните партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във