Банкеръ Daily

Новини

Международна школа за обучение по руски език се открива във ВСУ „Черноризец Храбър”

Лятната квалификация е за бакалаври и магистри от български и чуждестранни унивеститети, които се подготвят за преподаватели
Международна лятна квалификационна школа за модерните педагогически технологии в обучението по руски език като чужд организират Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” и Фонд „Русский мир”. Образователнният проект се реализира трета поредна година, но за първи път в него ще участват само бакалаври и магистри от български и чуждестранни висши училища. Досега участниците бяха предимно преподаватели от България и Русия.
Лятната квалификация за студенти, които се подготвят за преподаватели по руски език, ще се проведе от 1 до 5 август в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър”. За обучението във Варна пристигат възпитаници на Краковския педагогически университет в Полша и Института за балкански езици и руски език в Солун, от Софийския университет „Св. Кл. Охридски”, Пловдивския - „Паисий Хилендарски и Югозападния - „Неофит Рилски” в Благоевград.
Интересът на младите хора към форума е толкова голям, че за организаторите бе трудно да изберат само 50 участника.
Официалното откриване на международната лятна квалификационна школа ще е на 1 август от 11,00 часа. Поканени са генералният консул на Руската федерация във Варна – негово превъзходителство Юрий Александрович Соловьов, заместник-кметът по образованието в Община Варна Коста Базитов и директорът на РИО – Варна г-жа Йорданка Атанасова. Преди това участниците ще разгледат Варненския свободен университет, а организаторите ще дадат пресконференция в 10,00 ч.
Иновационните образователни технологии и приложението им в обучението по руски език са в центъра на научния форум. Програмата включва лекции, методически семинари, практикуми и майсторски класове на световно известни учени, специалисти в областта на руски език като чужд и методиката на преподаването му.
Провеждането на Международната лятна квалификационна школа за студенти е и част от академичните прояви на Варненския свободен университет, сварзани с честванията на 20 годишнината от създаването си. Инициативата е в рамките на международен проект с Фонд „Русский мир” и се осъществява с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във