Банкеръ Daily

Новини

Международна конференция, посветена на политиката по помилване, организира президентството

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие на bdquo;Дондуковrdquo; 2, двудневна международна конференция на тема bdquo;Помилването - репресия и хуманност в съвременните наказателни политикиrdquo;, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Участниците във форума ще дискутират актуални въпроси за мястото на помилването в съвременните европейски национални и интеграционни политики за противодействие на престъпността и за защита на правата на човека с наказателноправни средства. На конференцията ще бъдат представени резултати от изследвания, провеждани през последните месеци самостоятелно от екипа на Комисията по помилването и съвместно с експерти от системата за изпълнение на наказанията, свързани със сравнителноправни анализи, проучване на профила на молителя за помилване и на ефективността на тежките наказания в българската правна система.


Целта на дискусията е да съдейства за изграждането на последователна, прозрачна и компетентна политика по помилването, като принос за създаването на единни наказателноправни стандарти в европейското пространство на свобода, сигурност и правосъдие.


Конференцията се провежда в рамките на двустранното сътрудничество между Германската фондация за международно правно сътрудничество (Фондация IRZ) и Комисия по помилването при Президента на Република България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във