Банкеръ Daily

Новини

Международен турнир събира информатици в Шумен

От 23 до 25 ноември Шумен ще бъде отново домакин на Международен и национален есенен турнир Джон Атанасов, съобщиха от общината. Той се организира от община Шумен, а домакин ще бъде ПМГ Н. Попович. Участие ще вземат 355 ученици от 4 до 12 клас, което го прави прави най-големия турнир по информатика, провеждан някога в България, коментира директорът на гимназията Ваньо Георгиев. В международния турнир досега 60 участници от пет държави са подали заявка. Освен българският отбор, в който има двама шуменци, в международното състезание ще се включат и два шуменски отбора.


Организатор на националния турнир са Министерството на образованието, науката и младежта, Регионалният инспекторат в Шумен и Шуменският университет Епископ Константин Преславски.


Председател на международното и националното жури за провеждане на състезанието е Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика към БАН. Той е и ръководител на националния отбор на България за участие в международни олимпиади и състезания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във