Банкеръ Daily

Новини

Медведев разкритикува Франция заради подкрепата и за сирийската опозиция

Решението на Париж да признае опозиционната сирийска коалиция като единствен представител на сирийския народ и да поиска вдигане на международното оръжейно ембарго за противниците на режима на президента Асад е много спорно. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев дни преди официалната му визита във Франция, където ще има срещи с президента Франсоа Оланд и премиера Жан Марк Еро.


Според него не изглежда цивилизовано желанието на една държава да промени политически режим в друга чрез признаването на някаква политическа сила като единствен суверенен представител на тази страна. bdquo;Въпросът е колко правилно е решението да подкрепиш друга политическа сила, ако тази политическа сила е в директна конфронтация с официално представеното правителство, признато от друга страна. От гледна точка на международното право, това е абсолютно неприемливо, заяви още Медведев.


Той отправи критики към Париж и за това, че налага административни бариери пред руските инвеститори с мотива, че произходът на техните капитали бил съмнителен. bdquo;Време е да се разбере, че повечето руски бизнесмени се съобразяват със закона. Те са натрупали парите си по честен начин, като тези пари могат да бъдат инвестирани на много места, включително и във Франция, категоричен бе Медведев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във