Банкеръ Daily

Новини

МДААР ПРЕДСТАВЯ ДВА ПРОЕКТА

В понеделник (1 октомври) в Дом 3 на резиденция Бояна официално ще бъдат представени резултатите по два проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа, свързани с развитието на електронното правителство – Интеграционна система на електронното правителство (ИСЕП) и Пилотна интеграционна система на електронна област (ПИСЕО).
Гости на събитието ще бъдат министър-председателят Сергей Станишев, чуждестранни посланици у нас, министри, представители на неправителствени организации и на различни администрации на централно и регионално ниво. Ще присъстват още Франс Де Брюн, директор на дирекция “Социални предизвикателсва на ИКТ” към Генерална дирекция “Информационно общество и медии” на Европейска комисия, както и Нуно Венаде, координатор на Оперативната програма за публична администрация на Португалия.
По време на събитието министър Николай Василев ще представи основните аспекти от двата проекта и ще набележи предстоящите инициативи на МДААР в областта на е-управлението и е-обслужването. Участие ще вземат и Саша Безуханова, генерален директор на Хюлет-Пакард България –изпълнител на проекта за ИСЕП, както и Пламен Матеев, управител на ЦАПК „Прогрес” – изпълнител на проекта за ПИСЕО. Представителите на двете фирми ще обяснят функционалността на двете системи и ще демонстрират услугите на националния и на регионалните портали на е-правителството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във