Банкеръ Daily

Новини

МАСЛАРОВА ЩЕ ЧЕРПИ ЧИЛИЙСКИ ОПИТ В СФЕРАТА НА ЗАЕТОСТТА И ПРОФЕСИОНАЛНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и водена от нея делегация ще направят работно посещение в Чили от 1 до 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на МТСП. Целта на посещението е обсъждане на въпроси от взаимен интерес в областта на заетостта, обучението за придобиване на професионална квалификация на възрастни хора, подобряването на условията на труд и осигуряване на безопасност и здраве при работа, политиката в областта на доходите, повишаване на жизнения стандарт на населението, социалната защита, подпомагането на семействата с деца, социалната сигурност и насърчаването на двустранния диалог в социалната сфера.
В рамките на работното посещение се предвижда подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на трудовите отношения, заетостта и социалната сигурност между Министерството на труда и социалната политика на Република България и Министерството на труда и социалната сигурност на Република Чили. Министър Масларова ще има срещи в Националния конгрес на Чили с председателя а Камарата на представителите, с председателя на Комисията по труда и социалните въпроси и с Групата за приятелство Чили-България.
В българското посолство в Сантяго министър Масларова ще открие изложба “Красива България”. В програмата е предвидено посещение на пенсионен център и център за хора с увреждания. Министър Масларова ще се срещне и с българската общност в Чили и с чилийци, учили и работили в България.
Ще бъде подписан и мемерандум за сътрудничество между Държавната агенция по туризма на България и Националната служба по туризъм на Чили. Членовете на делегацията ще имат срещи в Националния осигурителен институт, Националната строителна камара, Националната камара за търговия, услуги и туризъм на Чили.
В състава на делегацията са включени заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров, д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната Комисията по труда и социалната политика, Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризма, Йордан Христосков, управител на Националния осигурителен институт, Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Иван Бойков, вицепрезидент на Строителната камара, представители на бизнеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във