Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: Това бяха най-манипулираните и фалшифицирани избори в новата история на България

Жертвахме президентските избори заради местните. Тази равносметка съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия.


Това бяха най-манипулираните и фалшифицирани избори в новата история на България, заяви Димитров.


Росен Плевнелиев не е нашият президент, но му пожелавам да е добър президент. Първото, което трябва да направи, е да разгледа нарушенията, включително и при неговия избор, и да се предложат промени в изборния кодекс. Трябва да има наказания за подобни деяния, на мнение е Димитров, визирайки вота в Плевен, който по думите му е бил изцяло подменен.


Според съпредседателя на Синята коалиция основната им грешка е била, че кандидатът им е трябвало да бъде ясен една-две години по-рано, тъй като той не е могъл да бъде наложен.


Подценихме в какви избори ще влезем. Не съм допускал, че ние за 5 месеца не можем да направим един кандидат популярен. Не успяхме да влезем в тази социологическа медийна пирамида. Бе казано, че трима души имат шансове и всички останали кандидати бяха игнорирани, каза още Мартин Димитров.


На следващите парламентарни избори обаче българската десница ще има повече депутати, отколкото в момента, убеден е Димитров и заяви готовност дори да се хване на бас за това твърдение

Facebook logo
Бъдете с нас и във