Банкеръ Weekly

Новини

Мартин Димитров: Шест месеца хаос, ако преместят митниците и НАП

ldquo;Шест месеца хаос ndash; това ще е ефектът от преместването на НАП във Велико Търново и митниците в Русеrdquo;. Това заяви съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров в декларация на десницата, която представи от парламентарната трибуна. По думите му в 21 век в Европейския съюз се въвеждат електронни услуги, а не се местят чиновници.


Според сините голяма грешка е да се децентрализира НАП и митниците в момент на криза. ldquo;Най-сериозният проблем от това действие ще е спадането на събираемостта на приходите в бюджета още през тази годинаrdquo;, заяви още Мартин Димитров. Той прогнозира, че много от служителите на двете агенции ще напуснат, за да не се разделят със семействата си.


Според Димитров с действията си правителството обезглавява данъчната и митническата администрация. той добави,че преди да се направят такива предложения трябва да се направи преценка на плюсовете и минусите и най-вече на рисковите.


ldquo;В момента ЕС изживява най-голямата криза и в този момент никой не прави какъвто и да било експеримент. В подобни случаи три пъти се мери преди да се реже. Вие искате да режете, въпреки че не сте премерили дори един пътrdquo;, заключи Мартин Димитров

Facebook logo
Бъдете с нас и във