Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: СДС ще продължи да предлага политики и решения за работещите хора

Ако търсите продължение на скандали, версии за взривове или ченгеджийски разкрития, попаднали сте на грешното място. Скандалите са другаде - търсете ги при ГЕРБ, БСП и техните коалиционни партньори. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров след днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на сините. Днес ние ясно заявяваме, че отказваме да участваме в тази игра и призоваваме всички българи да погледнем сериозните проблеми на страната, каза още Димитров, представяйки позицията на партията.
След 20 месеца управление на ГЕРБ, Съюзът на демократичните сили констатира, че българският гражданин е все по-беден. Плаща повече за парно, ток и вода. Плаща повече за храна и здраве. Плаща повече за телефон и горива.
Днес всеки един от нас се чувства все по-малко свободен, а хаосът в управлението води до безпереспективност и по-малко вяра, че утрешния ден ще бъде по-добър от днешния. Малкият и средният бизнес е поставен пред изключително тежка ситуация, се казва в позицията на СД.
Зачестяват фалитите, увеличава се безработицата, расте дела на сивата икономика. Затова ние казваме - нека поставим икономиката преди всичко. Нашата основна задача е да подобрим икономиката, за да живеят българите по-добре.
СДС ще продължи да предлага конкретни политики и решения, за да стане средата за бизнес в България по-добра, за да могат фирмите да работят, да наемат работници и да плащат заплати. Затова нашите предложения имат за цел да помогнат директно на малките и средните фирми, в които работят най-много хора, заяви Димитров.
СДС предложи въвеждането на фискален борд и идеята беше приета и от управляващите. Следващата седмица очакваме председателя на бюджетната комисия в Европейския парламент, който също да подкрепи идеята. Крайният резултат от това ще бъде намалението на лихвите, което ще осигури свежо и по-евтино финансиране за българския бизнес и българското домакинство, както и повече инвестиции и нови добре платени работни места, посочи Димитров.
СДС предлага малкият и средният бизнес да бъде обслужван на едно гише. Сега тези хора обикалят данъчни, общини, здравни служби, НОИ, пожарна и т.н. Обслужването на едно гише ще спести време и средства на малкия и средния бизнес, които те ще инвестират в нови работни места. Обслужването на едно гише е първата крачка към преминаване към изцяло интернет обслужване.
Това са най-важните теми. СДС ще продължи да предлага политики и решения за работещите хора. Призоваваме всички политически партии, българския парламент и българското правителство да концентрират усилията си за решаване на проблемите на активните хора, каза още лидерът на сините.

Facebook logo
Бъдете с нас и във