Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: СДС очаква правителството след този вот да представи пътна карта на дълго отлаганата модернизация на МВР

СДС очаква правителството след този вот да представи пътна карта на дълго отлаганата модернизация на МВР, ограничаване на приложението на СРС, които да не бъдат насочени срещу гражданите, а срещу организираната престъпност. Това заяви лидерът на Съюза на демократичните сили и съпредседател на парламентарната група на Синята коалиция Мартин Димитров по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета Борисов. Той деклари, че ще гласуваме „за” вота на недоверие, тъй като трябва да бъдат взети спешни мерки в сферата на вътрешната сигурност. Димитров призова още бюджетът за подслушване да бъде намален наполовина и останалото да се даде за култура установяване на всички знакови кадри на БСП от управлението в сектор Сигурност. Лидерът на СДС поиска още специални мерки за справяне с контрабандата на цигари и истинско реформиране на съдебната система, включително нов ВСС, избран по прозрачен начин.
Преди 20 години поискахме милиционерщината да си отиде, защото за нас основна ценност е свободата. Независимо кой как е гласувал, мнозинството си оставаме хора с общи ценности, не искаме да ни управляват бившите комунисти от БСП, но и не искаме десните политици да ни управляват по същия начин, категоричен бе Мартин Димитров.
Министър Цветан Цветанов започна да се отдалечава от нашите ценности - свобода, неприкосновеност на личния живот и прозрачност в управлението, заяви Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във