Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: СДС настоява за структурна реформа на управлението

Съюзът на демократичните сили настоява за структурна реформа в държавната и областните администрации с цел премахване на структури с дублиращи се функции. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитровслед заседание на Националния изпълнителен съвет на партията.
Съюзът на демократичните сили е категорично против вдигането на ставката по ДДС. Поемането на ясен ангажимент от правителството за неувеличение на данъчната тежест е стъпка в правилната посока, за която ние настоявахме и която подкрепяме. Управлението на БСП, ДПС и НДСВ разду административния апарат, защото смятаще това за борба с безработицата. Затова днес България има нужда от структурна реформа на управлението, посочи Димитров.
Вместо да има Агенция по храните, която да гарантира тяхното качество и безопасност, в момента контрола е разпилян в Министерство на здравеопазването, Министерството на земеделието и храните, Комисия за растителна защита, Националната ветеринарно-медицинска служба, Районни инспекторати за контрол и опазване на общественото здраве, Национална комисия по безопасността на храните. В резултат на това българските граждани не знаят какво ядат, категоричен бе Димитров.
Лекарствената политика се управлява и контролира от Изпълнителна агенция по лекарствата, Комисия по позитивния списък, Комисия по ценообразуването на лекарствата, Дирекция по лекарствена политика към МЗ. В резултат на това липсва реален контрол, а българските граждани пазаруват най-скъпите лекарства в ЕС.
Настояваме за ежемесечен контрол върху ефективността на всяка административна структура от всеки министър и .... „който не работи не трябва да яде. Необходимо е поемането на лична отговорност от всеки министър под контрола на министър-председателя, каза още лидерът на СДС.
Настояваме за ограничаване на всеки разход с недоказан ефект за българската икономика. През последните 11 месеца структурната реформа не започна. И сега, ако не се осъществи след няколко месеца отново ще се върне дебата за увеличаване на ДДС заяви още Мартин Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във