Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: СДС е патерица на ГЕРБ

bdquo;В момента СДС изглежда по начина, по който изглеждаше Атака в началото на 41то Народно събрание, по начина, по който изглежда в момента Яне Янев и РЗС и това за мен не е достойноrdquo;. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров в кулоарите на парламента по повод вчерашната номинация на Петър Стоянов за конституционен съдия. СДС изглежда като патерица на ГЕРБ, категоричен бе Димитров.


bdquo;Когато някой отвън казва какво да правиш, изглежда много несериозно, а когато касае изключително авторитетен президент, е още по-неприятно. Когато по подобен начин се постъпва, изглежда, че изпълняваш заповеди на външни хора. Това никога не се е случвало в историята на СДС и е недопустимо, заяви още Димитров. Той декларира, че няма да участва в такава ситуация. Затова си и подадох оставката като председател на СДС. Не ми харесва подобен подход и той е недостоенrdquo;, каза още бившият лидер на сините.


Нникога не бих позволил СДС да стане жервено агне, както става в момента. За десните хора става ясно, че някой отвън дава поръчки и те се изпълняват след това в СДС. Това е недостойно, каза още Димитров. Според него ходът на премиера Бойко Борисов е бил стратегически, умен и правилен, визирайки предложението му СДС да номинира кандидат за конституционен съдия. Така сканадалът, забъркан от ГЕРБ, БСП и ДПС се прехвърлил автоматично и върху СДС. Проблемът не е в Борисов, а в ръководството на СДС, че са съгласни да поемат цялата вина на това, което се случи, да отнемат моралния престиж на Синята коалиция, която гласува изцяло против Венета Марковска, категоричен бе Мартин Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във