Банкеръ Weekly

Новини

Мартин Димитров: Министърът да обясни всичко около дюните в Несебър

Министърът на земеделито и храните Мирослав Найденов да обясни в парламента всичко около продължаващите заменки на държавни земи, за които стана ясно след скандала в продажбата на дюните край Несебър. За това призова от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.


Според него не става въпрос за инцидент за един парцел, а за земи, за които има основателното съмнение, че са подготвени за продажба без търг и конкурс, след като са извадени от горския фонд.


Става въпрос за епидемия, подобна на тази с горските заменки по времето на кабинета на тройната коалиция. Не може тези въпроси да бъдат оставени без отговор. Ако не се проведе изслушване на Мирослав Найденов, утре тези подписи ще бъдат положени вероятно точно преди избори, когато търсенето на отговорност ще бъде много по-трудно и белята ще стане още по-голяма, коментира Мартин Димитров.


Сините настояват земеделският министър да отговори как е възможно за четири - пет съседни парцела, които попадат в защитени територии, да се случва една и съща процедура, по едно и също време, от едни и същи лица. Според Димитров няма как Мирослав Найденов да не е бил информиран за това.Няма как чиновници на много ниско ниво да са взели тези решения, добави още депутатът. В противен случай това било бягство и опит истината да бъде скрита от хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във