Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: Магистрала Тракия няма да бъде построена такава каквато ни я обещаха

Магистрала Тракия няма да бъде построена такава каквато ни я обещаха. Това прогнозира лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров. Два бяха големите ангажимента на министъра на Регионалното развитие относно строителството на магистрала Тракия. При строителството на магистралата няма да има никакво оскъпяване на строителството и нито един лев или евро няма да бъдат платени допълнително и че, те ще бъде приключена в обявения срок.
Тези два ангажимента бяха разпространявани чрез медиите непрестанно, бяха етикет за новия морал в политиката, за честността на новото управление, те бяха най-красивия етикет на управлението на ГЕРБ като цяло. Тези ангажименти бяха „подписани с „мъжката дума и „професионализма на министър Плевнелиев, посочи Димитров.
Ние, от СДС, имаме опасения, че тези ангажименти няма да бъдат спазени и строителството на магистрала Тракия ще бъде компрометирано. През последната година, ние многократно изнасяхме пред обществото данни за проблеми при строителството, а като отговор получавахме уверения, че всичко е по график, под контрол и няма никаква, абсолютно никаква опасност от забава на строителството или от поскъпването му, заяви лидерът на сините.
На база на анализи от експерти на СДС, ние очакваме, че само за строителството на Лот 4 от магистралата ще бъдат похарчени допълнително между 30 милиона и 50 милиона лева. Очакваме, че освен допълнителни плащания, ще има и забава в срока на построяването и.
От СДС искат отговор от Плевнелиев дали ще има ли допълнителни плащания извън тези по договора за строителство на Лот 4 от магистрала Тракия и ще бъде ли приключено строителството на магистрала Тракия в срок
От СДС очакват публичен отговор от регионалния министър, който по категоричен начин да потвърди обещанията и ангажиментите, поети пред цялото общество.
Ако точно след две години от управлението на ГЕРБ, се окаже че думата на министъра не е гаранция за нищо и обещанията бъдат нарушени, това ще превърне най-голямата „строителна гордост на кабинета, в най-голямото „морално разочарование, твърдят от СДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във