Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: ГЕРБ пропусна да осъществи реформите или да ги продължи

Изминаха две години от последните парламентарни избори и ще направя една обща оценка за развитието на страната ни. ГЕРБ пропусна да осъществи реформите или да ги продължи. Мога да кажа, че тотално се отказа от тях. Това е най-тежкия проблем пред сегашното управление и той има сериозна цена - България остана една от последните страни в ЕС, които не са излезли от икономическата криза. Това заяви в Плевен председателят на СДС Мартин Димитров. Националното ръководство на синята партия проведе заседание в града, като сред основните разгледани теми бяха актуалната политическа обстановка в страната, предстоящата национална конференция на СДС, подготовката за местните и за президентските избори, преговорите по места с потенциални коалиционни партньори.
Димитров коментира и дейността на СДС и Синята коалиция, като подчерта, че позициите винаги са били принципни. Той припомни, че в началото кабинетът е бил подкрепен от тях заради исканата промяна в България. Искахме реформа на съдебната система, искахме да видим друго здравеопазване, искахме да видим друг начин на бюджетна процедура. Изобщо искахме да видим променена България от българската десница, отбеляза синият лидер. Мартин Димитров изрази съжаление, че две години по-късно мнозинството български граждани не виждат тези резултати. Той зададе въпрос защо съдебната система не беше рефомирана още след парламентарните избори, а сега министър Цветан Цветанов постоянно се оплаква от нейната неефективност.
В отговор на журналистически въпрос председателят на синята партия коментира и думите на вицепремиера Цветанов, че СДС и ДСБ са рекетирали ГЕРБ, като отбеляза, че той губи своето самообладание и прави емоционални и некоректни коментари, каквито един вътрешен министър не може да си позволява. Димитров уточни, че след провеждането на последните парламентарни избори е била предложена коалиция на ГЕРБ, но това не се е осъществило по тяхна вина и въпреки това са получили подкрепа за кабинета. Така постъпват хора, които искат да видят своята държава променена. Постъпихме по на-честният начин без да се пазарим като някои други партии. Съжалявам, че този жест не може да се оцени от Цветанов и неговите колеги, бе категоричен синият лидер

Facebook logo
Бъдете с нас и във