Банкеръ Weekly

Новини

Мартин Димитров: ГЕРБ има нужда от повече самокритичност

ldquo;Самокритичността е много често спасение и ако българското правителство не намери сили за това, тежко им и горкоrdquo;. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров по време на дебатите в пленарна зала по петия вот на недоверие към кабинета bdquo;Борисовldquo;. Според него днес трябва да се чуят конкретни решения, а такива не са били поставени от никого.


bdquo;Затова днешният ден ще мине под надслова: bdquo;Кой е по-виновен ndash; ГЕРБ или БСП?rdquo;, прогнозира Димитров. bdquo;И ГЕРБ, и БСП са виновни, заради критичния доклад на Брюксел. Затова сега страната ни плаща сметката, заради това, че ключови реформи не са били направени през последните пет години, заяви Димитров.


Според него трябва да се оформят няколко консенсусни цели, като основна роля има партията, която управлява. Изключително важно е предстоящите избори на Висш съдебен съвет да бъдат прозрачни, за да не се окаже, че критиките към страната ни и в следващяи доклад на Брюксел ще се повторят.


bdquo;Ако няма промяна на Конституцията, която да гарантира нов начин за избор на тези позиции, ще се въртим в един кръгrdquo;, предупреди Мартин Димитров.


bdquo;Призовавам ви ndash; знам, че като излезе човек от тази трибуна иска единствено да прехвърли вината на другия, но най-голямата отговорност е да покажем пътя напред, за да покажем на ЕС, че има воля за реформи и има воля за напредъкrdquo;, каза в заключение съпредседателят на Синята коалиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във