Банкеръ Daily

Новини

Мартин Димитров: Ако ГЕРБ подпише проекта Белене за 4 години власт ще заробят икономически България за следващите 40 години

По темата АЕЦ Белене, вчера маските окончателно паднаха, заяви председателят на СДС Мартин Димитров, след изнесено заседанието на Националния изпълнителен съвет на партията във Велико Търново. Българският премиер се оказа поредният проводник на руските интереси в България. Има нова коалиция по темата Белене и тя включва Първанов , Борисов и Станишев - това е истината. Вчера Борисов призна , че ще строи Белене. Това е една централа, която е скъпа, която е несигурна и от която България няма нужда. Това е положението, допълни лидерът на сините.
Специално сме извадили справка за земетресенията във Вранча в Румъния от 40-та година насам.Само за последните 3 години има 4 земетресения. През около 10 години има тежки земетресения . Грижливо се крие доклада на БАН от 90та година, който показва , че Белене е едно несигурно място.АЕЦ Козлодуй е на едно много по-сигурно чисто сеизмологически място, и ако въобще ни е необходима нова ядрена мощност то тя трябва да бъде направена в Козлодуй, , поясни Димитров.
Вчера премиерът каза, че нямало значение колко струвало Белене, защото не сме я плащали, това е напълно невярно. Българските потребители ще плащат всеки месец , като си получат сметките за ток , макар че няма да пише Белене, това ще се дължи на Белене. Тези колкото и да са там млрд. евро, а по-последни данни около 11млрд. , ще бъдат платени от всеки един от нас. Така че когато премиерът като казва, че няма значение цената заблуждава обществото, обясни председателят на СДС.
Като извод около, който се обедини цялото ръководство на СДС ви казвам, че ако ГЕРБ подпише проекта Белене за четири години власт ще заробят икономически България за следващите 40 години, и ако след тези 40 г. българите оцелеят едно земетресение може да унищожи българската нация. Това е най-безотговорното решение в българската история, завърши Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във