Банкеръ Daily

Новини

МАНДАТЪТ НА ПАРЛАМЕНТА ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗТЕЧЕ

С тържествено заседание в четвъртък (25 юни), 40-ото Народно събрание бе разпуснато. „Днес мога да се изправя пред гражданите и да заявя, че правителството успя да изпълни мисията си, заяви от трибуната министър-председателят Сергей Станишев. Според него правителството е постигнало близо 25 милиарда евро чуждестранни инвестиции у нас, устойчив растеж от над 4% и двойно увеличение на средната работна заплата.„Това са резултатите от нашето управление. Пожелавам на всеки следващ министър да се похвали с такива резултати, каза премиерът и благодари на парламента за членството ни в Европейския съюз.
Независимо, че днешното заседание е тържествено, ние сме изправени пред предизвикателството да направим трезва равносметка за мястото на 40-ото Народно събрание в живота на обществото. Този парламент има водещо място в съвременната парламентарна история на страната. Това се доказва със 718-те приети закона, двете поправки на Конституцията и шестте конвенции. Този парламент остава в историята с висока интензивност на своята дейност, обобщи председателят на 40-ото народно събрание Георги Пирински. Истинската равносметка за извършеното 40-то НС не може да се сведе до сложността на приетите закони, допълни той.
Това Народно събрание приключва така, както и започна - със сделки и търговия, заяви председателят на парламентарната група на СДС Йордан Бакалов. Според лидера на ДСБ Иван Костов никога в последните 20 години хората не са били толкова разочаровани от своята държава и своето общество. „Страната ни е в криза, а няма антикризисен план. Така нареченият „План Станишев се оказа напълно несъстоятелен и никой не го изпълнява, заяви от трибуната той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във