Банкеръ Daily

Новини

Майкъл Сиболд: Стадионите се строят, за да се използват

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с основателя и председател на Европейски институт за управление на зали и стадиони (EVMI) Майкъл Сиболд.


Курс при Сиболд в Лондон вече изкараха шефовете на зала Арена Армеец София Иван Драндийски и Борислав Велков, а в края на август предстои втора част на обучението в Германия.


Новата зала на София е едно страхотно съоръжение и се радвам да видя, че в нейното управление вече се прилага наученото от курса в Лондон. Хубаво е, че вие се грижите за спортната инфраструктура на страната, защото това е пътят към успеха, каза Сиболд.


Министър Нейков му показа плановете за строеж на нов национален стадион, който първоначално да е с по-малък капацитет, но с възможност за надграждане. За строежа в момента се водят преговори с чуждестранни инвеститори.


Това е правилно решение. В много страни се направиха големи стадиони, които стоят празни. А когато видите, че запълвате съоръжението за всеки мач, е добре, че може да го надградите, коментира още немецът.


Майкъл Сиболд е основател и председател на EVMI (Европейски институт за управление на зали и стадиони). Институтът е част от същата специалност на университета Гринуич в Лондон. Завършилите този институт реално управляват водещите зали и стадиони по света. Той работи в много близко сътрудничество с УЕФА и Международния олимпийски комитет, както и най-големите промоутърски компании.


Сиболд е собственик на една от водещите компании в Германия ndash; Франкфурти, за цялостен консултинг на спортни и обществени обекти от голям мащаб, спортен маркетинг и спортно право. Немецът е юрист по професия, а в адвокатската му кантора, която е специализирана в областта на спорта и спортното право работят 40 юристи. Компанията извършва одит и консултинг на големи спортни обекти в процеса на проектиране, строителство и менажиране, така че да бъдат постигнати максимални резултати спрямо инвестициите. Това е важен процес в страни, които тепърва изграждат спортна инфраструктура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във