Банкеръ Daily

Новини

Мая Манолова: Кутев незабавно да се извини

Антон Кутев да се извини незабавно, недвусмислено и без уговорки е решила Контролната комисия на БСП. Това съобщи пред журналисти депутатът от левицата Мая Манолова.


Скандалът се разрази през миналата седмица, след като в интервю секретарят на партията по медийна политика Антон Кутев сравни социализма с нелечимата болест СПИН. В него той обяснява, че предимно увлечението към червената идея се предава по наследство и по полов път. Затова е нормално наследниците да стават социалисти заради бащите си. Това предизвика бурната реакция сред ръководството и активистите на левицата, като дори се стигна до искане оставката на Кутев от съпартийката му Корнелия Нинова.


До Контролната комисия има пуснати две жалби - едната от младежкото обединение на София-област, а втората от социалисти от Югозападна България, обясни още Манолова и допълни, че има още около 3-4 към Националния съвет на партията.


bdquo;Бих апелирала към всички съпартийци - да престанат и да се заемат с това, което хората очакват от тях. Преекспонирането и фокусирането върху случая с Кутев говори едно - че хората, които го правят, не се интересуват от гафовете на ГЕРБ и е по-удобно да се хвърли вниманието им през август върху собствената им партияldquo;, коментира още червената депутатка.


От своя страна Димчо Михалевски призова Кутев да се извини публично на всички, които се чувстват засегнати от изкаването. Според него проблемите в България са много по-сериозни от това всички да се съсредоточават върху подобно нещо.


Бившият кмет на Смолян Дора Янкова пък заяви, че подобно раздуване на темата вреди на столетницата и на нейния електорат. bdquo;Опитах се да проследя откъде тръгва целият дебат и мога да каже, че има трима основни говорители ndash; премиерът и още двама души. И аз също имам много специални претенции към цветистото говорене на Борисов, а и не само на него, но нямам инструмента през вас да протестирамldquo;, коментира тя.


Като бивш председател на Националносто сдружение на българските общини Янкова коментира и предстоящите избори. Според нея от догодина с предизборна цел ГЕРБ ще налива много пари в големите общини. bdquo;Това управление създаде огромни пропасти между големите и малки общиниldquo;, изтъкна още бившият кмет на Смолян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във