Банкеръ Daily

Новини

МАГИСТРАТИ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ С ОТСТЪПКА В АКАДЕМИЯТА ПО ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО

Правителството одобри проект на Споразумение за присъединяване между България и Академията по европейско право в Трир, Германия, и упълномощи министъра на правосъдието да подпише документа, съобщиха от Министерски съвет. Със споразумението страната ни става член на фондация „Академия по европейско право – Трир”. По този начин България ще получава 40 на сто отстъпка от таксата за участие на държавни служители, прокурори и съдии в организираните от Академията обучения.
Академията по европейско право в Трир организира и провежда обучения по различни аспекти от европейското право, касаещи правосъдие и вътрешни работи, конкурентно право, екологично право, данъчно и финансово право, международно патентно право, международно частно право, интелектуална собственост, защита на потребителите и др. Те са адресирани към широк кръг от представители на юридическата професия.
Фондацията е създадена през 1992 г. с цел да управлява Академията. В нея членуват 21 държави, почти всички от ЕС. Присъединявайки се към нея, България ще допринесе към активите й с еднократно дарение сумата от 50 000 евро, което ще бъде осигурено от бюджета на Министерството на правосъдието. Съгласно устава на фондацията, страната ни ще има едно място и право на един глас в Съвета на фондацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във