Банкеръ Daily

Новини

Магистрала Хемус готова до 2017-а

До 2017 г. автомагистрала Хемус трябва да бъде завършена изцяло, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, след като откри ремонтираният път между Старо Оряхово и Гроздьово във Варненска област. Един изпълнител ще строи отсечката от Ябланица и Шумен, с което трябва да бъде завършена цялата магистрала от София до Варна. Изграждането на участъка ще струва на държавата около 1 млрд. лева.


До две години трябва да бъде завършен идейният проект за магистралата и да се уточни откъде точно ще минава тя, след което работите по нея може да запонат. Така до 2017-а ще може да се пътува по изцяло изградена магистрала от София до Варна, обясни още регионалният министър.


Павлова припомни, че през следващия програмен период от 2014 до 2020 година приоритетни за правителството остават автомагистралите Струма и Хемус, тунелът под връх Шипка и скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен. Едва след като тези проекти бъдат реализирани, инфраструктурата в Северна България ще може да бъде сравнявана с тази в южна, добави още министър Павлова.


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във