Банкеръ Weekly

Новини

Lloyds Banking Group платила бонуси от 365 млн. паунда през 2012

Lloyds Banking Group е платила бонуси в размер на 365 млн. паунда на своите служители през 2012 година, съобщи финансовата институция.


Общо 25-ма от банкерите в частично национализирания кредитор, в който 40% се държат от британските данъкоплатци, са получили бонуси на стойност над 1 млн. паунда всеки..


Цифрите показват спад от 3%, спрямо предходната година и са най-ниските стойности за четирите големи британски кредитори.


От Lloyds потвърдиха, че главният изпълнителен директор Антонио Орта-Осорио е бил награден с годишен бонус на стойност 1.5 млн. паунда, изплатени чрез акции. Той ще може да ги продаде единствено при строго определени условия.


Британския кредитор заяви още, че е наградил Орта-Осорио с акции под дългосрочен план с очаквана стойност от 1.1 млн. паунда. Основната заплата на главния изпълнителен директор възлиза на 1.2 млн. паунда.


Други 20 служители на трезора са получили между 1-2 млн. паунда през 2012. На петима са били изплатени между 2 млн. и 3 млн. паунда.


През миналата година възнаграждението на банкерите предизвика мощен обществен гняв, довел до засилен регулаторен натиск. Годината беше изпълнена със скандали за манипулиране на лихвените нива, нарушения в контрола срещу изпирането на пари и злоупотребата с продажба на банкови продукти.


Въпреки това, Barclays плати на 428 банкери по повече от 1 млн. паунда, HSBC направи същото с 204 служители и Royal Bank of Scotland изплати повече от 1 млн. на 95 души от персонала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във