Банкеръ Weekly

Новини

Любомир Христов: Осигурили сме 2 млн. лева за тротоари в столицата

В ход е изпълнение на програма за текущ ремонт в столицата, по която са предвидени 2 млн.лева за ремонт на тротоари. Това заяви заместник-кметът на София по направление bdquo;Транспорт и транспортни комуникацииrdquo; Любомир Христов. Той даде началото на ремонта на пешеходната зона на бул.rdquo;Евлоги и Христо Георгиевиrdquo;, където ще се обособят и места за паркиране.


Христов поясни, че по линия на инвестиционната програма ще бъдат ремонтирани още 200-250 хил.кв.м тротоари.


Мащабните дейности по текущия ремонт с работа и по вътрешно-кварталните улици ще започне през април.


Стартира и ремонтът на канализация по ул.rdquo;Цар Иван Асен ІІrdquo; от bdquo;Софийска водаrdquo;, след което ще бъде направена цялостна реконструкция на пътната настилка и тротоара, каза още заместник-кметът.


Той посочи, че се работи и по изграждането на нова велоалея от бул.rdquo;Гоце Делчевrdquo; по бул.rdquo;Българияrdquo;, където също ще се извърши и реконструкция на тротоара. Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа и ще осъществи връзка с трасето по бул.rdquo;Гоце Делчевrdquo;, бул.rdquo;Цар Борис ІІІrdquo;, бул.rdquo;Евлоги и Христо Георгиевиrdquo; и Южен парк. Досега са изградени общо около 35 км велоалеи, каза още Христов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във