Банкеръ Daily

Новини

ЛИТЕКС ТАУЪР ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 2010 ГОДИНА.

Литекс Тауър ще отвори врати през септември 2010. Инвестицията в проекта възлиза на 13 млн. евро.Сградата е разположена в комплекс по протежение на бул. Драган Цанков, в близост до кръстовището с бул. Г.М. Димитров. Това съобщиха от Фортън Интернешънъл, избран за ексклузивен консултант по отдаване под наем на площите в новия офис проект.
Литекс Тауър разполага с 15 надземни етажа и ще осигури около 8 000 кв.м. реална отдаваема площ. Сградата има две подземни нива, на които са разположени 120 паркоместа. Предвидени са и още 10 такива наземни места за представителни цели. Литекс Тауър предстои да бъде въведена в експлоатация през септември 2010 г.
Литекс Тауър се отличава със своята архитектура, отразяваща най-модерните тенденции в европейската школа, и отговаря на най-високите изисквания за обитаване и експлоатация. Обвързването на всички елементи и приложени иновации в обща концепция води до сериозни намаления в енергопотреблението и в същото време подобрява качеството на обитаване.
Зеленият покрив ще бъде запазената марка на Литекс Тауър. Той е разположен върху нискоетажното тяло, обединяващо трите сгради, и е с обща площ от 7 000 кв.м. Това е най-големият озеленен покрив, който предстои да се реализира в България. Към тази зелена повърхност гледат повечето от офисите, което прави екологичния и емоционален ефект от това решение наистина голям. Показателите като плътност на озеленяване за комплекса са значително над изискуемите, а тревата и поливната система ще доведат до подобрение на качествата на въздуха в офисите.
Специално разработената фасада е от тъй-наречените тънки дабъл скин - системи. Разположените във фугата между две стъкла слънцезащитни щори са от ново поколение и единствени по рода си. През кристалното външно стъкло щорите отразяват обратно навън пряката слънчева светлина, без да генерират топлина. В същото време щорите пропускат максимална дифузна светлина във вътрешността. Управляема от BMS-системата, слънцезащитата следи движението на слънцето и е в най-оптимална позиция. Така се премахва популярния ефект силно слънце - спуснати щори и включено осветление, което освен че води до икономии, осигурява неповторимия комфорт на естествената светлина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във